sluiten

Uw behandeling in het diabetes zorgprogramma

De huisartsen die zijn aangesloten bij Zorggroep Gelders Rivierenland behandelen alle diabetespatiënten volgens de richtlijn van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Dat betekent dat u ongeveer vier keer per jaar een controle krijgt. Meestal komt u hiervoor langs bij de praktijkondersteuner. Voor de controle laat u bloedprikken. Zo kunnen we nagaan hoe het staat met uw diabetes. Tijdens de controle meet de praktijkondersteuner uw bloeddruk en gewicht. Ook kunt u vragen stellen over uw diabetes en medicatie.

Een keer per jaar krijgt u een uitgebreide controle. Voor deze controle laat u bloed afnemen en levert u ochtendurine in. Samen met uw huisarts of praktijkondersteuner bekijkt u uw risicoprofiel: wat zijn uw problemen of risico’s als het gaat om hart- en vaatziekten, uw nierfunctie, uw ogen en uw voeten? Ook bespreekt u hoe het gaat met de medicatie en of u last heeft van bijwerkingen (bijvoorbeeld maagproblemen of diarree). En u neemt door of u vaak last heeft van hyper- of hypoglykemie.

Uw persoonlijke zorgplan

Samen met uw praktijkondersteuner of huisarts maakt u ook een persoonlijk zorgplan. Hierin staat bijvoorbeeld welke aanpak u kiest om verdere klachten tegen te gaan. Zoals: gezond eten, stoppen met roken, medicatie nemen, naar de diëtist gaan of meer bewegen. De praktijkondersteuner helpt u om uw doelen te bereiken. Lees meer over wat u zelf kunt doen.

Uw diabetes-dossier

We leggen het zorgplan vast in een digitaal diabetes-dossier. Net als de uitslagen van het laboratorium. Alle zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling van uw diabetes kunnen uitslagen in het dossier zetten. Zo blijft iedereen op de hoogte van uw onderzoeken, behandelingen en afspraken.