sluiten

Wat is ADHD?

ADHD staat voor attention-deficit hyperactivity disorder. Iemand met ADHD is vaak drukker en sneller afgeleid. Ook is iemand met ADHD vaak impulsief: iemand doet iets zonder na te denken over de gevolgen. Hierdoor kan het lastig zijn om te functioneren op school of werk.

Hoe ontstaat ADHD?

We weten niet precies hoe ADHD ontstaat. We vermoeden dat erfelijkheid een rol speelt. Maar wellicht ook omstandigheden in de ontwikkeling van kinderen. Of een combinatie van beide factoren.

Wat is de behandeling van ADHD?

Kinderen met ADHD worden niet altijd behandeld. Vaak zijn het de ouders en de leerkracht die training krijgen in hoe ze omgaan met kinderen met ADHD. Pas als kinderen ouder zijn, krijgen zij zelf ook behandeling. Volwassenen met ADHD krijgen ondersteuning van een POH-GGZ, een psycholoog of een psychotherapeut. Het kan ook zijn dat iemand met ADHD medicijnen krijgt.

Meer informatie

Lees meer over ADHD op de website van Thuisarts. U kunt ook kijken op de website van de Hersenstichting. Heeft u vragen? Stel ze dan aan uw huisarts of praktijkondersteuner.