sluiten

Zelfmanagement van patiënten

Bij het omgaan met een aandoening speelt de patiënt zelf een belangrijke rol. Die kan, tussen de afspraken met zorgverleners door, zelf aan de slag met persoonlijke doelen.

POH 5minuteninfo

Patiënten met een chronische ziekte hebben niet altijd voldoende basiskennis over hun aandoening. Daarom bieden we als zorggroep POH 5minuteninfo aan alle praktijkondersteuners aan. Op dit online platform kunnen patiënten zelf thuis meer te weten komen over hun chronische ziekte en hoe ze daarmee om kunnen gaan. Dat gaat in blokjes van vijf minuten, via tekst, afbeeldingen en video’s. Voordat de patiënten starten, krijgen ze eerst een aantal vragen om te bepalen hoe het met hun basiskennis gesteld is. Op basis van de antwoorden op de vragen, krijgen patiënten passende 5minuteninfo’s aangeboden. POH 5minuteninfo is geschikt voor alle patiënten. De praktijkondersteuner kan de voortgang van de patiënt volgen en dat als aanknopingspunt gebruiken tijdens een volgend consult. Heeft de patiënt specifieke vragen? Dan kan de praktijkondersteuner op basis hiervan educatie op maat aanbieden.

Minddistrict

Minddistrict is een e-healthplatform waarmee praktijkondersteuners patiënten tussen de consulten door kunnen laten werken aan hun eigen gezondheid. Zo biedt een POH praktische hulp die is afgestemd op de klachten, wensen en situatie van de patiënt. Die kan bestaan uit bijvoorbeeld informatie, voorbeelden, video’s en oefeningen.

Thuisarts.nl

Op de website Thuisarts.nl kunnen patiënten algemene informatie vinden over hun aandoening. Het helpt hen om te begrijpen wat er aan de hand is. De website geeft betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid en is gemaakt door artsen.