sluiten

Netwerkbijeenkomst GGZ Culemborg - Haptonomie en Psychosomatische fysiotherapie

woensdag
21
juni

Op woensdag 21 juni organiseren wij een netwerkbijeenkomst voor de regio Culemborg. Vanaf 17.30 uur bent u van harte welkom bij UniePlaza in de Sequoia Congreszaal. We zullen starten met een soep en broodjes diner waarna het avondprogramma aan u gepresteerd zal worden.

We willen tijdens de bijeenkomst aandacht besteden aan de verbinding tussen geest en lichaam. Dit zal gedaan worden door een presentatie vanuit de haptonomie en psychosomatische fysiotherapie. Na deze presentatie zal er ruimte zijn voor contact en kennismaking.

Inleiding in Haptonomie:

Haptotherapie gaat over de balans tussen voelen, denken en doen. 

Het is als een ontdekkingsreis; in plaats van te praten over, ga je ervaren en ontdekken hoe jij reageert en handelt in verschillende situaties. Je ontdekt de reactie die jouw lichaam geeft en welke gedachten en gevoelens je hebt? Door je hier bewust van te worden krijg je zicht op je patronen en hoe die je helpen of juist belemmeren. Dit geeft je dieper inzicht en nieuwe mogelijkheden. 

Inleiding in psychosomatische fysiotherapie:

Regelmatige blootstelling aan een korte hanteerbare dosis stress maakt ons weerbaarder en houdt ons brein en lichaam in conditie. Maar door omstandigheden kan de balans tussen lichaam, geest en leefomgeving verstoord raken. Bijvoorbeeld door problemen op het werk of privé, door ziekte, verlies van dierbaren, een ongeluk of een andere traumatische ervaring. Vaak is zo’n verstoring een sluipend proces en kunnen psychosomatische klachten ontstaan. Binnen de psychosomatische fysiotherapie wordt gewerkt aan inzicht en handvatten om weer invloed in dit proces te krijgen. 

Tijdens de netwerkbijeenkomst nemen we jullie mee op ontdekkingstocht!  

Hoe en wat blijft nog even een verrassing. 

We kijken er naar uit jullie te ontmoeten! 

 

Programma 

17.30 -  18.15 uur     Inloop met broodjes en soep 

18.15 -  19.15 uur     presentatie 1 

19.15 -  20.00 uur     pauze 

20.00 -  20.30 uur     presentatie 2 

20.30 - 21:00 uur      afsluiting 

Praktische informatie

Datum
woensdag 21 juni 2023
Tijdstip
17.30u t/m 21.00u
Doelgroepen
Huisarts, Psycholoog, Psychiater, Overig, Praktijkondersteuner-GGZ, Orthopedagoog
Beschikbaarheid
25 van 30 plaats(en) vrij
Locatie
UniePlaza, Culemborg
Accreditatie
Wordt aangevraagd voor huisartsen